kallivoka

Όταν το ουίσκι dinner γίνεται συμπόσιο


  • Η βραδυά Symphony in Blue

    Η βραδυά Symphony in Blue

Χρειάζεται μεράκι, γνώση, καλή παρέα και εκλεκτά προϊόντα για να οργανώσεις μια βραδιά που αν με ρώταγες θα έλεγα ότι το κοντινότερο στο οποίο  παρέπεμπε  ήταν σε ρωμαϊκό συμπόσιο
Πραγματικά δεν ήξερα πώς να βάλω λόγια στην επίγευση που άφησε η βραδιά Symphony in Blue στον Βεζενέ. Μια βραδιά που το JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™ έρεε από κρυστάλλινες καράφες και τα πιο εκλεκτά εδέσματα έρχονταν το ένα μετά το άλλο στα τραπέζια. Και τέτοια ήταν η ατμόσφαιρα που  καθόλου δεν θα με παραξένευε αν το όνομα του οικοδεσπότη ήταν Arious Vezenious και οι καλεσμένοι ήταν κάτι τύποι με χλαμύδες και ονόματα  Agrippus, Antonia, Marcus, Flavius, Julious και άλλα τέτοια.
Για να μην μακρηγορώ ο στόχος ήταν ένα δείπνο –προσομοίωση των χαρακτηριστικών του JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™: To share, to feast, to indulge. Και  η  φοβερή ομάδα των Reserve Brand της Diageo μαζί με τον καταπληκτικό Άρη Βεζενέ με την δική του ομάδα, τα κατάφεραν! Και τα τρία!
Το δείπνο ξεκίνησε με  to share που περιλάμβανε: γαρίδα γάμπαρη Αμβρακικού με φράουλες lime και aji panca, φρέσκο χτένι από νήσους Φερόε με osetra caviar, ανθό μήλου και λευκή σοκολάτα/ παρφέ φουά γκρα με προζυμένιο ψωμί και βερίκοκο και τέλος, ελάφι ταρτάρ με κρόκο ορτυκιού, παγωτό blue & αμύγδαλο. Την ενότητα to share πλαισίωσαν whisky punches – ένα λευκό και ένα ροζέ, σερβιρισμένα σε κανάτες, εμπνευσμένα από τον Τέλη Παπαδόπουλο νικητής του World Class Bartender of the Year.
Συνεχίστηκε  ένα πραγματικό  feast  που ξεκίνησε με στρείδια, αχνιστά κυδώνια & μύδια και αστακό Βρετάνης και  συμπληρώθηκε με flap wagyu με καφέ Arabica, ginger, μανιτάρια εποχής & μαύρη τρούφα / αρνίσιο γλυκάδι λαιμού με αυγοτάραχο τρικαλινού, καπνιστό τσάι και πουρέ λαγόχορτου, που έδεσαν εξαίσια με το JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™ perfect serve, με παγωμένο κρυστάλλινο νερό.
Το «Indulgement” έγινε με ποικιλία μπλε τυριών και δύο εντυπωσιακά γλυκά : Glazed Apple Tart Tatin και Dulcey and Tonka Bean Gelato, που συνοδεύτηκαν από το JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™ cocktail “Blue for Sweet” με Tonga beans, σταφίδα Κρήτης, γλυκό κρασί Μαλαγούλια 2005 και σιρόπι σφένδαμου με γλυκά μπαχαρικά.  
Ότι και να πω είναι λίγο μάλλον.  Carpe noctem ίσως;


Tags: Ari Vezené , Vezené, JOHNNIE WALKER® BLUE LABEL™ , Ντένη Καλλιβωκά

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)