kallivoka blog
15 προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

15 προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το Πάσχα στην Αθήνα μπορεί να είναι πολύ όμορφο όταν είναι καλά προγραμματισμένο. Μπορεί να μην βρίσκεις ανοικτό περίπτερο για τσιγάρα αλλά καθώς η πόλη ερημώνει όλοι οι προορισμοί είναι προσβάσιμοι σε λίγα λεπτά. Περπατήστε στην Πλάκα, στην Αρεοπαγίτου, στο Θησείο, ακολουθήστε επιτάφιο κάτω από την σκιά της Ακρόπολης ή δοκιμάστε μαγειρίτσα στην αγορά, και σουβλιστό αρνί στο κέντρο της πόλης. Ιδού ένα day to day ημερολόγιο με τις δικές μου προτάσεις.

Face to Face: Πατέρας Επιφάνιος
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Face to Face: Πατέρας Επιφάνιος

Ποτέ δεν πίστευα ότι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που θα έκανα ποτέ θα ήταν με ένα μοναχό. Μέσα σε 1,30 ώρα καθισμένοι στο μοναστηριακό τραπέζι ενός μπαρ μιλήσαμε για τα κρασιά του, την μαγειρική του, τις σχέσεις των ανθρώπων και εξομολογηθήκαμε αλήθειες. Μιλήσαμε τόσο ανθρώπινα, έτσι όπως θα θέλαμε πάντα να μιλάμε με εκείνους που είναι άνθρωποι του Θεού (άκοπη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στο Umami την άνοιξη του 2011)

Τι λένε οι ξένοι για την ελληνική κουζίνα
  • σχολιάστε

Τι λένε οι ξένοι για την ελληνική κουζίνα

Σύμφωνα με τον κορυφαίο κριτικό γεύσης των «Sunday Times», τα ελληνικά πιάτα είναι μοναδικό παράδειγμα άψυχου αντικειμένου που αυτοκτονεί από τύψεις (για το περιεχόμενό τους). Δεν τα σπας. Πέφτουν μόνα τους από το τραπέζι. Κι εμείς τι κάνουμε γι’ αυτό;

Face to face με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου
  • σχολιάστε

Face to face με τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου

Τον γνωρίζω πάνω από μια δεκαετία. Χωρίς αμφιβολία είναι από τους σοβαρότερους οινολόγους- οινοπαραγωγούς της χώρας. Άνθρωπος παθιασμένος με το κρασί, την ποιότητα και την δουλειά του. Το ενδιαφέρον είναι ότι όταν το γνωρίσεις ανακαλύπτεις και μια πλευρά συναισθηματική, δημιουργική γεμάτη ενδιαφέροντα. Την παρακάτω συνέντευξη την είχαμε κάνει ένα μαγιάτικο πρωινό μπροστά στα αμπέλια, λίγο αφού λειτούργησε το καινούργιο μουσείο οίνου Γεροβασιλείου και δημοσιεύθηκε τότε στο περιοδικό Umami του Αθηνοράματος. Πρόσφατα ξαναβρεθήκαμε, στο κάλεσμα που έκανε στην επιτροπή του Διεθνούς διαγωνισμού της Θεσσαλονίκης. Το δείπνο παρατέθηκε σε ένα ολοκαίνουργιο υπέροχο χώρο του οινοποιείου, ένα υπερυψωμένο εστιατόριο με τζαμαρία και θέα στα αμπέλια, όπως πραγματοποιούνται και οι γευσιγνωσίες των επισκεπτών αλλά και πολλές από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του οινοποιείου. Προβολές, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων. Απολαύστε τον.

Λευτέρης Λαζάρου: O γητευτής των ψαριών
  • σχολιάστε

Λευτέρης Λαζάρου: O γητευτής των ψαριών

Ο Λευτέρης είναι φίλος. Χρόνια τώρα. Από την εποχή του Πειραιά. Έχουμε περάσει υπέροχα στο σπίτι του με παρέα, τραγούδι και φυσικά τις μαγειρικές του. Προχθές βραβεύτηκε για μια ακόμη φορά από τους Χρυσούς Σκούφους. Σε μια εποχή που η ελληνική γαστρονομία είναι η αιχμή του δόρατος για τον ελληνικό τουρισμό, άνθρωποι σαν τον Λευτέρη και το Βαρούλκο του, είναι οι πρεσβευτές μας. Ευκαιρία ήταν λοιπόν να βρεθούμε και να τα πούμε!

Μια βόλτα στο Οινόραμα
  • σχολιάστε

Μια βόλτα στο Οινόραμα

Επ’ ευκαιρίας του φετινού Οινοράματος, η Ντένη Καλλιβωκά θυμάται την πρώτη έκθεση κρασιού που πρωτοπήγε και μας δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την μεγαλύτερη και σπουδαιότερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα.

Μυθιστορηματικές μπουκιές
  • σχολιάστε

Μυθιστορηματικές μπουκιές

Κατά τον Savarin, η Γαστεραία θα έπρεπε να θεωρηθεί ως η δωδέκατη Μούσα, προστάτιδα του φαγητού και της γαστρονομίας, ενώ η Κολέτ είπε στον γιο της « Μην εμπιστεύεσαι την κοπέλα που δεν της αρέσει ούτε το κρασί, ούτε η τρούφα, ούτε το τυρί, ούτε η μουσική».

Βάλτε την ρετσίνα σε κολονάτο!
  • σχολιάστε

Βάλτε την ρετσίνα σε κολονάτο!

Η Ντένη Καλλιβωκά ανατρέχει στα κιτάπια της και θυμάται εκείνη την στιγμή, μιας ακαριαίας συμπάθεια με μια ρετσίνα! Την κατέγραψε τότε στο Ευ Ζην και τώρα με την αποκριά και τα μερακλήδικα μεζεδάκια της την ανασύρει ξανά!

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε μιλάει για τον έρωτα
  • σχολιάστε

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε μιλάει για τον έρωτα

Η Ντένη Καλλιβωκά, σε διάθεση Valentines ανατρέχει στην καθεξοχήν ερωτική συγγραφέα, Ιζαμπέλ Αλιέντε. Σε μια συνέντευξη –συζήτηση που είχε μαζί της πριν μερικά χρόνια…. «περί έρωτος, φαγητού, και άλλων δαιμονίων», αλλά και στο υπέροχο βιβλίο της Αφροδίτη.

H τάρτα με Framboise της Nigella
  • σχολιάστε

H τάρτα με Framboise της Nigella

H Ντένη Καλλιβωκά με οδηγό το βιβλίο της Nigella Lawson, φτιάχνει μια υπέροχη τάρτα με framboise ιδανική για κοριτσίστικα καλέσματα σε afternoon tea!

Bio Food
  • σχολιάστε

Bio Food

Η Ντένη Καλλιβωκά μιλάει για τα βιολογικά προϊόντα και εξηγεί γιατί όποτε το σηκώνει η τσέπη της, τα προτιμά!

Πόσο γαστρονομικό μπορεί να είναι το σπανάκι;
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Πόσο γαστρονομικό μπορεί να είναι το σπανάκι;

H Ντένη Καλλιβωκά, αναθεωρεί τα πάντα για την γεύση μετά από ένα δείπνο στο τριάστερο εστιατόριο του Philippe Rochat, έξω από τη Λοζάννη.

Previous1  2  3  4  5  6  7  8  9Νext