kallivoka blog
Τα Π.Ο.Π ελληνικά τυριά
  • σχολιάστε

Τα Π.Ο.Π ελληνικά τυριά

Μια γνωριμία με τα γνωστά και άγνωστα τυριά της Ελλάδας

Διαγωνισμός Μεσογειακού Κοκτέιλ
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Διαγωνισμός Μεσογειακού Κοκτέιλ

O φετινός τελικός του Skinos Mediterranean Cocktail Challenge μας μετέφερε σε μια ατμόσφαιρα που μυρίζει μεσόγειο!

Μια κουβέντα με τον Βασίλη Καλλίδη
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Μια κουβέντα με τον Βασίλη Καλλίδη

Μια κουβέντα με τον Βασίλη Καλλίδη είναι πάντα απολαυστική. Πρωτεργάτης της νέας Ελληνικής κουζίνας εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, λάτρης των ταξιδιών, πωρωμένος με τις πρώτες ύλες μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος που τρελαίνεται να αγαπά!

The 'taste” of Cesaria
  • σχολιάστε

The 'taste” of Cesaria

Τέτοια εποχή μου αρέσει να ακούω Cesaria Evora. Και λίγο πριν ακούγοντας αυτή την βελούδινη φωνή, ανέτρεξα με μια συνέντευξη μας –πάντα, σχετικά με το φαγητό- μερικά χρόνια πριν.

Ο «βασιλιάς» της Ισπανίας
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Ο «βασιλιάς» της Ισπανίας

Ο Miguel Torres είναι ένας από τους μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς στον κόσμο με ένα σπουδαίο χάρισμα. Να βλέπει πάντα μπροστά. Πίσω από το όνομα του κρύβεται ο εκμοντερνισμός του Ισπανικού κρασιού.

Malt-ing
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Malt-ing

Λατρεύω τα κοκτέιλ. Είναι όμως κάποιες βραδιές που στην μπάρα ενός American bar, απολαμβάνω τόσο πολύ να 'παίζω' με τα malt... Και την γεωγραφία τους….

Όταν το σούσι συνάντησε το σκαλτσούνι

Όταν το σούσι συνάντησε το σκαλτσούνι

Ένα βήμα μπροστά για το Κρητικό ελαιόλαδο, και ένα τεράστιο άλμα …ελπίζω, για την ελληνική εξωστρέφεια (θα έλεγε ο Άρμστρονγκ).

Face to face: Γιάννης Μπουτάρης. Ο επίμονος οινοποιός
  • σχολιάστε

Face to face: Γιάννης Μπουτάρης. Ο επίμονος οινοποιός

Απολαμβάνω να μιλώ με τον Γιάννη Μπουτάρη. Γιατί κάθε του κουβέντα είναι από καρδιάς. Δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, δεν φοβάται τις αλήθειες.

Its all about the bartenders: Global Cocktail Trends. Κυριακή στο μουσείο Μπενάκη
  • σχολιάστε

Its all about the bartenders: Global Cocktail Trends. Κυριακή στο μουσείο Μπενάκη

Οι παγκόσμιες τάσεις στον χώρο του κοκτέιλ από ένα πάνελ διακεκριμένων bartenders. Την Κυριακή 11/5, στο Μουσείο Μπενάκη, στα πλαίσια των Hμερών Γαστρονομίας. Σας περιμένουμε!

 Η Art de la table… κάνει τη διαφορά
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Η Art de la table… κάνει τη διαφορά

Ένα στρωμένο τραπέζι μέσα στις εποχές, είναι ένα ταξίδι που αντικατοπτρίζει ιστορικές στιγμές και κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες. Και είτε το θέλουμε, είτε όχι η art de la table, από το πικ-νικ μέχρι το πιο επίσημο δείπνο, κάνει την διαφορά!

Το νέο project του Anthony Bourdain
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Το νέο project του Anthony Bourdain

O πολυσυζητημένος και ακριβοθώρητος συγγραφέας του 'Κουζίνα Εμπιστευτικό' του 'Η περιπλάνηση ενός μάγειρα', ι του 'Halles' αλλά και star chef της αμερικάνικης τηλεόρασης, σε μια σύντομη συνομιλία με την Ντένη Καλλιβωκά, της λέει για την εμμονή του για την αναζήτηση του τέλειου γεύματος, η οποία που εξελίχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και σύντομα σε ένα νέο project στην Νέα Υόρκη.

Πάβλοβα. Το τέλειο, ανοιξιάτικο επιδόρπιο
  • σχολιάστε

Πάβλοβα. Το τέλειο, ανοιξιάτικο επιδόρπιο

Δεν είναι παρά μια τούρτα με μαρέγκα, κρέμα και φρέσκα φρούτα. Αλλά τι τούρτα! Σκεφτείτε την πάνω στο τραπέζι, ελαφριά, αρωματική, εντυπωσιακή, να γλυκαίνει μετά τις κρεοφαγίες του Πάσχα, και ταυτόχρονα να σηματοδοτεί την εποχή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Άνοιξη!

Previous1  2  3  4  5  6  7  8  9Νext