kallivoka blog
Όταν το κρασί συνάντησε την  σοκολάτα
  • σχολιάστε

Όταν το κρασί συνάντησε την σοκολάτα

Μπορεί από πολλούς η σοκολάτα να θεωρείται wine killer αλλά μπορείτε να φανταστείτε πιο φίνο δώρο από ένα κουτί εξαιρετικές σοκολάτες μαζί με ένα κρασί που ταιριάζει με αυτές;

Μπορεί ο ντεκαφεινέ να είναι καφές αξιώσεων;
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Μπορεί ο ντεκαφεινέ να είναι καφές αξιώσεων;

Κι όμως! H Nespresso λάνσαρε μια σειρά ποικιλιών χωρίς καφεΐνη που απευθύνεται στους λάτρεις του καφέ που θέλουν να απολαύσουν τον χαρακτήρα και το άρωμα της αγαπημένης τους εκλεκτής ποικιλίας, χωρίς καφεΐνη.

O χασάπης που απαγγέλει Θεία Κωμωδία
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

O χασάπης που απαγγέλει Θεία Κωμωδία

Ο Dario Cecchini , ο διασημότερος χασάπης της Τοσκάνης, που είχε έρθει πρόσφατα στο Vezene και μάγεψε τους Αθηναίους, είναι ένας απίθανος τύπος. Προσωπικά τον είχα γνωρίζει 10 χρόνια πριν, τότε που μέσα στο χασάπικο υπό τους ήχους της όπερας, απήγγειλε Divina Comedia και εγώ έφυγα ερωτευμένη με το μπρίο του αλλά και τις φιορεντίνες του !

Μια ζωή...ταξίδι
  • σχολιάστε

Μια ζωή...ταξίδι

Όταν η Η Klara Glowczewska , Editor in Chief του αμερικάνικου περιοδικού Condé Nast Traveler, μου μίλησε για ταξίδι...

H Μάγια και η μπύρα!
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

H Μάγια και η μπύρα!

Λίγοι άνθρωποι έχουν ζήσει μια ζωή τόσο πλούσια σε ταξίδια και εμπειρίες όσο η Μάγια Τσόκλη. Δημοσιογράφος, ταξιδευτής, πολιτικός για ένα φεγγάρι, πρόσφατα επέστρεψε στο αγαπημένο της νησί, την Τήνο και δημιούργησε την μικροζυθοποιεία ΝΗΣΟΣ. Μαζί και ένα υπέροχο free press! Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε περί ταξιδίων, εμπειριών και….ζύθων!

Το πρωινό της Παραμονής των Χριστουγέννων
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Το πρωινό της Παραμονής των Χριστουγέννων

Η Ντένη Καλλιβωκά ανακαλύπτει το δικό της πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από ένα βουνό καμένες κρέπες, ένα φιλί κάτω από το «ου» και ένα πρωινό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο του χρόνου.

Ντίνα Νικολάου: Η ωραία της ημέρας
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Ντίνα Νικολάου: Η ωραία της ημέρας

Τηλεοπτική σεφ, συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων, ιδιοκτήτρια ελληνικών εστιατορίων και ντελικατέσεν στο Παρίσι. Η συνέντευξη μαζί της απολαυστική! Σαν κουβέντα με μια παλιά φίλη, γεμάτη αλήθειες για την ζωή και την γεύση.

Ένα Ελληνικό παρακαλώ
  • σχολιάστε

Ένα Ελληνικό παρακαλώ

O παραδοσιακός μας καφές έχει μοναδική γεύση και μοναδική τελετουργία. Αλλά έχει και ιστορία, φιλοσοφία και μυστικά.

Από την Πόλη έρχομαι
  • σχολιάστε

Από την Πόλη έρχομαι

Γράφοντας για την Κωνσταντινούπολη με έπιασε νοσταλγική διάθεση για την κουζίνα της Πόλης.

Η Μικρά Αγγλία της Κατερίνας Ρεμούνδου
  • σχολιάστε
  • φωτογραφίες

Η Μικρά Αγγλία της Κατερίνας Ρεμούνδου

Μια γυναίκα μεγαλωμένη από μια αστική οικογένεια, ταξιδεμένη από μικρή, εσώκλειστη στο Αρσάκειο, που έγινε δεινή καριερίστα στο χώρο του Marketing και ξαφνικά στα 40 τα άφησε όλα για να εγκατασταθεί στην Άνδρο και να φτιάξει το Στου Ζοζέφ, ένα εστιατόριο ξεχωριστό σε όλο το νησί, όπου μαγειρεύει η ίδια.

Dale de Groff : O μάχιμος- παλαίμαχος  βασιλιάς του κοκτέιλ
  • σχολιάστε

Dale de Groff : O μάχιμος- παλαίμαχος βασιλιάς του κοκτέιλ

Η Ντένη Καλλιβωκά συζητά με τον guru των κριτών του Worldclass, για τι άλλο: Κοκτέιλ

Όταν ο Ferran Adria αφόρισε την  μοριακή κουζίνα
  • σχολιάστε

Όταν ο Ferran Adria αφόρισε την μοριακή κουζίνα

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του καινούργιου θεματικού του Worldclass, με θέμα αισθήσεις και πως αυτές μπορούν να μετατρέψουν τον γεύση σε εμπειρία θυμήθηκα μια συνέντευξη που είχα πάρει από τον πρωτοπόρο και κορυφαίο σε αυτό που όλοι ονομάζουμε μοριακή κουζίνα, τον Ferran Adria

Previous1  2  3  4  5  6  7  8  9Νext